Anne van Ee, eigenaresse koester training en advies

Artikel in JM ouders en Metro

De zoon van Anne (33) werd seksueel misbruikt (jmouders.nl)

Vorige week heb ik een interview gehad met JM ouders. Een redacteur die heel respectvolle vragen heeft gesteld en op een respectvolle manier ons verhaal heeft opgeschreven. 

Met ditzelfde respect hopen wij dat ons verhaal word gelezen en beoordeeld. We delen dit verhaal, omdat we willen dat er meer gesproken word over de gevolgen van misbruik in een gezin. De impact is enorm en er niet over kunnen praten vanwege alle oordelen die er zijn of de schaamte die er is voor de angst van deze oordelen heeft nog meer gevolgen voor het trauma.

Dit geld ook richting de dader, hierover zouden geen vooroordelen gedeeld hoeven zolang je de situatie niet kent heb je geen idee hoe het “echt” is. 

Er zijn veel meer mensen die hiermee te maken hebben als we denken. Hoe mooi zou het zijn als we erover durven en mogen praten samen waardoor er een leven is na het trauma voor het kind, en het gezin! 

Ik weet bijvoorbeeld nog dat ik een keer op het schoolplein een ouder hoorde vertellen dat hun kind ziek was en alle therapie die daarbij kwam kijken voor revalidatie. Het begrip wat deze ouder toen kreeg dat beneed mij. Ik moest voor mijn gevoel altijd maar doen alsof alles goed ging, omdat we niet konden zeggen wat er bij ons speelde, bang voor de oordelen richting ons kind… 

Dit is dus als ouder enorm spannend om te doen! We voelen echter ook de noodzaak om het te doen in de hoop dat het andere kinderen en ouders helpt om de stap naar hulp en heling te vinden.

Je kunt mij ook vinden op facebook en Instagram onder Koester Training & Advies.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *